Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Naranja en almíbar
- 1 naranja
- 100 g de azúcar
- 200 g de agua
Bizcocho
- 6 - 8 tiras de piel de naranja
- 225 g de azúcar
- 225 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para engrasar)
- 3 huevos
- 175 g de harina de repostería
- 10 g de polvo de hornear
- 145 g de zumo de naranja
Almíbar de naranja
- 200 g de zumo de naranja
- 90 g de azúcar
Para servir
- 30 g de agua
- 150 g de confitura natural de naranja Helios®
- Wartości odżywcze
- na 8 raciones
- Kalorie
- 19683.3 kJ / 4704.4 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 711.6 g
- Tłuszcz
- 198.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 120.3 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 1087 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coliflor gratinada
50 min
Bizcocho ligero con orange curd
1h 15min
Bollo de pan con pipas de girasol y lino
16 Std.
Bizcocho con dulce de membrillo
40 min
Bollos con salsa de ciruela
2h
Bartolillos
2h 30min
Tarta versátil de celebración
1 godz. 30 min
Crema de limón con fresas
25 min
Galletas cremosas de nuez con chispas de chocolate
45 min
Cake de yogur y chocolate
1 godz. 30 min
Flan de queso cremoso
5u. 50min
Bizcocho de manzana y canela
1h 15min