Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Naranja en almíbar
- 1 naranja
- 100 g de azúcar
- 200 g de agua
Bizcocho
- 6 - 8 tiras de piel de naranja
- 225 g de azúcar
- 225 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para engrasar)
- 3 huevos
- 175 g de harina de repostería
- 10 g de polvo de hornear
- 145 g de zumo de naranja
Almíbar de naranja
- 200 g de zumo de naranja
- 90 g de azúcar
Para servir
- 30 g de agua
- 150 g de confitura natural de naranja Helios®
- Wartości odżywcze
- na 8 raciones
- Kalorie
- 19683.3 kJ / 4704.4 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 711.6 g
- Tłuszcz
- 198.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 120.3 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 1087 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake de yogur y chocolate
1h 30 min
Corona de brioche con chocolate
4h 45min
Coquitos rellenos de chocolate
1h 20 min
Bizcocho panadero con huevos de corral
17h
Natillas de jarabe de arce
20 min
Bizcocho de leche condensada
1 godz.
Petit fours de almendra
30min
Plum cake de piña y coco
2h 30min
Miniconchas de almendra
40 menit
Bizcocho ligero con orange curd
1h 15 min
Pastafrola de naranja
3 Std.
Empanada murciana de atún
45 min