Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 150 g cebola, cortada em metades
- 1 dente de alho
- ½ c. chá de cominho em pó
- 250 g pimentão vermelho, cortado em pedaços
-
1
pimenta malagueta verde fresca, sem sementes (ver dica)
lub ½ c. chá de pimenta malagueta seca, a gosto - 450 g carne moída
-
300
g tomate em lata (inteiro)
lub 300 g tomate fresco, cortados em pedaços - 1 c. chá cheia de sal
- molho de pimenta vermelha, a gosto (opcjonalnie)
- 400 g feijão vermelho enlatado, escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1285 kJ / 307 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Risoto de camarão
30 min
Risoto de funghi
40 min
Pão fofo
Brak ocen
Creme de abóbora nutritivo
50 min
Ragú de carne
45 min
Caldo de feijão preto
13h 5 min
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Escondidinho de carne
1 godz. 15 min
Frango garam masala
50 min
Frango à pizzaiolo
55 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Cookies com gotas de chocolate
50 min