Bolo salgado de queijo e pera

Bolo salgado de queijo e pera

3.6 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 doses

Składniki

  • noz
    70 g
  • queijo, semi-duro por exemplo, Gruyère, Manchego ou Emmental
    100 g
  • queijo Brie cortado em cubos (2 cm aprox.)
    100 g
  • manteiga cortada em cubos (1 cm aprox.), mais q.b. p/ untar
    100 g
  • leite
    70 g
  • natas
    60 g
  • ovos
    3
  • farinha tipo 55
    200 g
  • fermento em pó p/ bolos
    15 g
  • sal
    1 c. chá de
  • noz-moscada
    ½ c. chá de
  • pera descascada, cortada em cubos (1 cm aprox.)
    200 g
  • queijo Gorgonzola amanteigado
    50 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 358.8 kcal / 1501.1 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Sód 518.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...