Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1000 g di patate, sbucciate e tagliate in quarti (circa 5 cm)
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- sale grosso, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- 5 - 6 spicchi di aglio, leggermente schiacciati (opcjonalnie)
- 4 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 892.4 kJ / 213.3 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 14 mg
Alternatywne przepisy
Nasello al vapore con riso e verdure
30 Min
Frittatine monoporzioni
35 Min
Cracker salati
4 Std.
Torta salata funghi e patate
1 Std. 30 Min
Crema ai pomodori arrostiti
1 Std. 30 Min
Zavata carsolina
5h
Pasticcio di pesce e patate (TM6)
1h 10min
Pane maritato
30 Min
Insalata capricciosa
20 min
Pollo alla pizzaiola con pasta all'uovo
30 Min
Insalata veloce con verdure crude
15 min
Uova occhio di bue con contorno di verdure
30 Min