![Gluten Free Pancakes and Waffles Gluten Free Pancakes and Waffles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dbaf2af2161c8aa69df91ea18b062910/Derivates/1b5ed7d73b94ad0433498156f9d32afca79cd089.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
All-Purpose Gluten Free Flour
- 7 oz white quinoa
- 3 ½ oz chia seeds
- 7 oz corn starch
- 3 ½ oz arrowroot
Pancakes
- 2 oz unsalted butter, plus extra to fry
- 10 - 15 oz whole milk (see Tip)
- 2 large eggs
- 1 oz sugar
- 1 tbsp baking powder
- 1 tsp psyllium husk powder
- ½ tsp salt
- 1 tsp vanilla extract
- fresh mixed berries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 553 kJ / 132.2 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 214.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blueberry Protein Smoothie Bowl
5min
Cutter Fermented Onions
72h 30min
Frozen Yogurt Bark (TM6)
6h 10 min
Chocolate Avocado Mousse
10 min
Pink smoothie bowl with coconut and pecans
10 min
Angolan chicken peanut stew with maize meal porridge (Muamba de ginguba com galinha e funge)
1 godz. 10 min
Basic Sushi Rice
45 min
Sufganiyot
2h 30min
Banana Split Milkshake
30 min
Warm Pink Mint Smoothie
10 min
Melon and Peach Smoothie
10 min
Tex-Mex Chicken and Quinoa Salad
30 min