Gluten Free Pancakes and Waffles
TM6 TM5

Gluten Free Pancakes and Waffles

4.3 (4 oceny)

Składniki

All-Purpose Gluten Free Flour

  • 7 oz white quinoa
  • 3 ½ oz chia seeds
  • 7 oz corn starch
  • 3 ½ oz arrowroot

Pancakes

  • 2 oz unsalted butter, plus extra to fry
  • 10 - 15 oz whole milk (see Tip)
  • 2 large eggs
  • 1 oz sugar
  • 1 tbsp baking powder
  • 1 tsp psyllium husk powder
  • ½ tsp salt
  • 1 tsp vanilla extract
  • fresh mixed berries, to serve

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
553 kJ / 132.2 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
16.1 g
Tłuszcz
6.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
2 g
Sód
214.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy