Urządzenia i Akcesoria
Kek Tapak Kuda (Horseshoe Cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
30 slices
Składniki
-
eggs (grade A), room temperature3
-
egg yolks (grade A), room temperature2
-
caster sugar90 g
-
cake stabilizer (type Ovalette®)1 tbsp
-
milk powder20 g
-
baking powder1 tsp
-
vanilla extract2 tsp
-
all-purpose flour40 g
-
salted butter melted90 g
-
cocoa powder1 tsp
-
hazelnut and chocolate cream (Nutella)100 - 150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
57 mg
Białko
4 g
Kalorie
402 kJ /
96 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 godz. 25 min
Bahulu Gulung (Malay Roll Cake)
1 godz.
Biskut Arab (Arab Shortbread Cookies)
30 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Pengat Pisang (Banana Coconut Dessert)
35 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Rosalinda Tart (Fancy Pineapple Tart)
1 godz. 30 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min