Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 eggs (grade A), room temperature
- 2 egg yolks (grade A), room temperature
- 90 g caster sugar
- 1 tbsp cake stabilizer (type Ovalette®)
- 40 g all-purpose flour
- 20 g milk powder
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp vanilla extract
- 90 g salted butter, melted
- 1 tsp cocoa powder
- 100 - 150 g hazelnut and chocolate cream (Nutella)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 57 mg
Alternatywne przepisy
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2h 25 min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Nyonya Steamed Fish
45min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 dk
Nasi Arab (Arabian Rice)
45min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 dk
Coconut Jelly
3ωρ. 15 λεπτ.
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 dk
Thai Steamed Fish With Lime
30 dk
Butter Cake
1sa