Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g manteiga s/ sal em pedaços, mais q.b. p/ untar
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 50 g açúcar
- 150 g leite
- 3 ovos
- 500 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 1 pitada de sal
Recheio
- 70 g bolacha Maria
- 75 g noz em metades
- 75 g avelã
- 40 g açúcar
- 75 g pepitas de chocolate
- 120 g leite
- 1 c. chá de açúcar baunilhado
- 1 ovo
- 1 - 2 c. sopa de açúcar em pó p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1791.5 kJ / 428.2 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 77.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão com chocolate
2h
Brioche de presunto e queijo
45 Min
Scones de laranja e framboesa
30min
Bolo jogo da macaca
Brak ocen
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1 Std. 45 Min
Bombons de licor de amêndoa amarga
1h 15 min
Bombons de chocolate de Viena
Brak ocen
Minifolares
2h 20 min
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3 godz. 40 min
Folar doce
2h
Triffle de maçã, mascarpone e caramelo
4 Std.
Queques de chouriço
30min