Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 gramů vody
- 3 vejce
- 1000 gramů brambor, salátových, ve slupce, na čtvrtky
- 5 polévkových lžic oleje
- 3 polévkové lžíce hořčice
- ½ čajové lžičky soli
- 2 - 3 polévkové lžíce octa
- 200 gramů šunkového salámu, na kousky
- 5 kyselých okurek
- 2 jablka, kyselejší, oloupaná, na čtvrtky
- 100 - 200 gramů majonézy
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 2657 kJ / 635 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 45.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brambory ve slupce s tvarohovým dipem
1 Std.
Bramborová kaše
50 Min
Jablečný závin
1u. 20min
Těstoviny, vařené
20min
Kuřecí polévka s kukuřicí a s bylinkovými knedlíčky
1h 30min
Lečo
45 min
Vejce, vařená
20min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1 Std. 10 Min
Bramborový salát s vejci a majonézou
1h 30min
Rizoto se zeleninou a mletým masem
50 Min
Čočka na kyselo
2h 55min
Okurkový salát
5 min