Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 gramů vody
- 3 vejce
- 1000 gramů brambor, salátových, ve slupce, na čtvrtky
- 5 polévkových lžic oleje
- 3 polévkové lžíce hořčice
- ½ čajové lžičky soli
- 2 - 3 polévkové lžíce octa
- 200 gramů šunkového salámu, na kousky
- 5 kyselých okurek
- 2 jablka, kyselejší, oloupaná, na čtvrtky
- 100 - 200 gramů majonézy
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 2657 kJ / 635 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 45.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudle s růžovozelenou omáčkou
20 Min
Bramborovo-zvěřinový guláš
1 godz. 25 min
Okurkový salát
5 min
Bramborová kaše
50 min
Celé kuřátko na pomerančích
1 godz. 25 min
Špagety Carbonara
40 min
Rizoto trikolora
1 godz. 25 min
Ledový salát s hovězím masem
35 Min
Rizoto se zeleninou a mletým masem
50 min
Bramborový salát s vejci a majonézou
1 godz. 30 min
Ruský bramborový salát
50 min
Vaječné kanapky
5 min