Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g fermento de padeiro fresco
- 30 g leite
- 155 g açúcar
- 500 g farinha semi-integral, mais q.b. p/ polvilhar, mais
- 1 - 1 ½ c. chá de açúcar baunilhado
- 1 pitada de sal
- 220 g manteiga à temperatura ambiente
- 200 g queijo quark
- 3 gemas de ovo
- 100 g passas de uva
- 50 g amêndoa c/ pele
- 50 g avelã c/ pele
- 50 g noz em metades
- 50 g fruta cristalizada, em pedaços
- 1 c. sopa de rum (opcjonalnie)
- 50 - 100 g açúcar em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 865.7 kJ / 206.9 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 34.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reforço energético de cúrcuma, canela e gengibre
20 min
Bolinhos de bacalhau recheados com azeitona
2u.
Burfi - Quadrados de leite e pistácio
45min
Vinagreta de soja
5 min
Iogurte de Castanha de Caju
12 Std. 10 Min
Mexilhões a vapor com molho de alho-francês e coco - TM5
Brak ocen
Quadrados de gelado de iogurte e morangos -TM5
Brak ocen
Crocante de chocolate com framboesa
3 Std.
Salada de beterraba
10 Min
Sopa picante de noodles Ramen (Tantanmen)
45min
Probióticos para refeição colorida
35 min
Mini cheesecakes vegan
4 Std. 30 Min