Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g leite
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 25 g açúcar
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 80 g amêndoa s/ pele
- 60 g açúcar
- 100 g natas
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Pães de leite ao vapor com chocolate
3h 30min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Torta de chocolate
1h
Floresta negra
1h
Pãezinhos de queijo
2h
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Rosas de chocolate
Brak ocen
Bolo de anos Baleia
6h
Bolo xadrez
1h 40min
Piza 4 estações
1h
Bolo zebra
55min
Bolo de Baptizado
2h 30 min