Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 120 g chocolate de leite partido em pedaços
- 4 ovos
- 240 g açúcar
- 1 iogurte natural
- 100 g óleo
- 300 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
- 2 c. sopa de amêndoa laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2057.3 kJ / 491.7 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 69.2 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 120.3 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de noz e café
1h 10min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 Std.
Bolo de iogurte
55 min
Bolo de avelã e café
40 min
Bolo de chocolate
1 Std. 20 Min
Bolo de limão e iogurte
40 min
Bolo de iogurte e pera
40 min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1 godz.
Bolo de iogurte e limão
1h 10min
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50 min
Bolo de banana e noz
50 min
Bolo rápido
50 min