Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 350 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 70 g açúcar
- 120 g manteiga
- 3 ovos
- 600 g farinha tipo 65
- ½ c. chá de sal
- 2 c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1226.7 kJ / 293.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 97 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão doce de pequeno-almoço
1h 30min
Brownies de abóbora e pepitas de chocolate
55 min
Pão doce
3h 10min
Bolo de iogurte e ameixa
50 Min
Brioche de presunto e queijo
45 Min
Coroa do advento
1h 30min
Bolo formigueiro
55 min
Bimbynellos da Cátia Domingues
3 Std.
Broa de milho com chouriço
2h 20 min
Queques de chouriço
30min
Tarte de nozes
55 min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 Std.