Bolo de chocolate recheado

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fatias

Składniki

Bolo
  • chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços pequenos ou pepitas
    200 g
  • manteiga em pedaços, mais q.b. p/ untar
    200 g
  • água
    100 g
  • farinha com fermento
    250 g
  • cacau em pó
    25 g
  • açúcar mascavado
    180 g
  • açúcar
    180 g
  • ovos
    3
  • crème-fraîche
    80 g
  • água
    1000
  • vinagre
    50 g
Cobertura e recheio
  • chocolate p/ culinária (64% cacau) partido em pedaços pequenos ou em pepitas
    200 g
  • manteiga em pedaços, amolecida
    200 g
  • açúcar em pó (ver dica)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 730.7 kcal / 3057.2 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 44.4 g
Węglowodany 78.6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 26.7 g
Sód 287.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...