Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 175 g vinho branco seco
- 300 g farinha tipo 65
-
200
g farinha tipo 00
lub 200 g farinha tipo 65 - 150 g azeite
- 10 g sal
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 519.8 kJ / 124.2 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 146.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de batata com atum e ovo
40min
Creme de espargos com bacalhau
Brak ocen
Pão de forma sem glúten
14h
Pão alemão
2h
Croquetes de cecina e queijo de cabra
9 Std. 20 Min
Pão de torresmo
1h 35min
Bolo salgado de polenta
1h 30min
Torta de atum e cogumelos com molho de tomate
1h
Frango com arroz selvagem e salada de pepino e tomate
35min
Bom-bocado
1h 15min
Batatas de rebolão
45min
Carne de vaca picante com pera
50min