Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g chocolate p/ culinária (85% cacau) partido em pedaços
- 4 - 6 tâmaras medjool s/ caroço cortadas em metades
- 100 g mirtilos
- 100 g cubos de gelo (opcjonalnie)
-
400
g água de coco
lub 400 g água - 1 c. sopa de sementes de linhaça dourada
- 1 c. chá de extrato de baunilha
- 1 c. chá de canela em pó
- 2 - 3 pitadas de piripíri em pó
- Flocos de malagueta seca q.b. p/ polvilhar (opcjonalnie)
- Coco ralado s/ açúcar q.b. p/ polvilhar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1093.6 kJ / 261.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 116.5 mg
Alternatywne przepisy
Biscoitos de amêndoa
20min
Cocktail Hugo Spritz
25 Std. 10 Min
Mousse de chocolate branco com aquafaba
3 Std.
Batido de tarte de banana e caramelo
15 Min
Batido de manteiga de amendoim
15 Min
Batido de creme de avelã
15 Min
Batido de brownie de chocolate
40 Min
Café de canela e baunilha
15 Min
Smoothie de São Valentim
5 min
Batido de chocolate
6min
Geleia de maçã
4 Std.
Batido de banana split
30min