Urządzenia i Akcesoria
Gurkensalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Salatgurken800 g
-
200 - 250 g Griechischer Joghurt (10% Fett)Saure Sahne200 - 250 g
-
Salz1 - 2 TL
-
4 EL Dill, getrocknetDill abgezupft1 Bund
-
Pfeffer (opcjonalnie)1 TL
-
Apfelessig (opcjonalnie)1 EL
-
Zucker (opcjonalnie)1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
421 mg
Białko
5 g
Kalorie
451 kJ /
108 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brasilianischer Rote-Bete-Möhren-Salat
30 min
Salat aus Möhren-Apfel-Spiralen mit Feta und Nüssen
30 min
Rote-Bete-Salat mit Meerrettich
10 min
Griechischer-Salat mit gedünstetem Hähnchen
1 godz. 10 min
Kartoffelsalat mit Kräutervinaigrette
45 min
Obstplatte mit Honig-Zitronen-Dressing
15 min
Rote-Bete-Carpaccio
20 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min
Coleslaw
10 min
Möhrensalat
10 min
Gurkensalat
10 min
Gemüseplatte mit heller Sauce
1 godz.