Urządzenia i Akcesoria
Schneller Grießpudding mit heißen Kirschen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch1000 g
-
Sahne300 g
-
Zucker80 g
-
Hartweizengrieß200 g
-
Zitronenschale, gerieben (opcjonalnie)2 TL
-
Salz1 Prise
-
Speisestärke2 TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht davon 20 g optional35 g
-
Schattenmorellen abgetropft, Saft aufgefangen350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
131 mg
Białko
12 g
Kalorie
2074 kJ /
496 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nusspfannkuchen mit Kirschkompott
40 min
Dein Eis
5 min
Pudding
15 min
Pudding Oma Erna
30 min
Butterscotch-Pudding-Pie mit Amaretto-Schoko-Sahne
7 godz.
Vanillepudding
15 min
Karamellkeks-Pudding
20 min
Schoko-Grießpudding
15 min
Sahne-Grießpudding
20 min
Schokoladenpudding
15 min
Der Milchreis
45 min
Spaghetti-Eis-Dessert
10 min