Schneller Grießpudding mit heißen Kirschen

Schneller Grießpudding mit heißen Kirschen

4.6 80 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen

Składniki

  • Milch
    1000 g
  • Sahne
    300 g
  • Zucker
    80 g
  • Hartweizengrieß
    200 g
  • Zitronenschale, gerieben (opcjonalnie)
    2 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Speisestärke
    2 TL
  • Vanillezucker, selbst gemacht davon 20 g optional
    35 g
  • Schattenmorellen abgetropft, Saft aufgefangen
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 496 kcal / 2074 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 131 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...