Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de agua
- 5 g de levadura fresca
- 1 pizca de azúcar
- 350 g de harina de trigo
- 50 g de semolina fina
- 30 g de aceite de oliva
- ⅘ cdita de sal
- 1 diente de ajo
- 5 g de hojas de salvia fresca
- 200 g de queso ricotta
- 250 g de mozzarella, en piezas
- aceite de oliva, para engrasar
- harina de trigo, para enharinar
- 200 g de corazones de alcachofa en salmuera, en aceite, escurridos, picados groseramente
- chiles jalapeños en escabeche, en rebanadas
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 1525.7 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 427.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolitas de nuez
30 min
Trenza de pan de leche
2h 20min
Panqué cítrico de nata con glaseado de limón
1h 25min
Risotto al azafrán con mousse de calabacita y crujiente de tocino
1 godz. 45 min
Pan de leche
2h 20min
Panqué de vainilla
55min
Tarta de almendras
1h
Calzones
1h 30min
Bisquets sin culpa
1h
Salsa de ajo italiano y jitomate
30 min
Focaccia de jitomate
1h
Pan de caja con ajonjolí
2h