Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 4 uova
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina di semola + q.b.
Ripieno
- 150 g di prosciutto crudo a pezzi
- 300 g di formaggio Squacquerone
- 20 g di latte
Terminare la preparazione
- 50 g di burro
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2146.3 kJ / 513 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 727 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di broccoli
1 godz.
Pizzette rosse
4h
Tagliatelle verdi con stracchino, noci e pancetta
1 godz.
Besciamella
15 min
Crostata al cioccolato e lamponi
2 Std.
Panettone gastronomico farcito
7 godz. 30 min
Panini croccanti
24h
Crespelle ai funghi
1h 30min
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min
Focaccia genovese (TM6)
5h
Focaccia millebolle
28h
Focaccia
6h