Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di farina di semola + q.b.
- 4 uova
- 30 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 150 g di prosciutto crudo a pezzi
- 300 g di formaggio Squacquerone
- 20 g di latte
Terminare la preparazione
- 50 g di burro
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2146.3 kJ / 513 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 727 mg
Alternatywne przepisy
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3 godz. 20 min
Ravioli tricolore
1 Std. 45 Min
Lasagnette al nero con ragù di polpo
1 Std. 20 Min
Gnocchi di patate con crema allo zafferano
1 Std. 30 Min
Insalata Thai con papaya (TM6)
Brak ocen
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 Std. 45 Min
Bisquick strawberry shortcake
1 godz.
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
1 Std. 30 Min
Irish dalgona coffee
10 min
Palline cocco e lampone
3h
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2 Std.
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1h 5 min