Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de sarrasin
- 50 g de farine de blé complet
- 150 g d'eau
- 2 c. à soupe bombée de fécule de maïs
- fécule de maïs, pour façonner les nouilles
- eau, pour la cuisson
- 2 c. à soupe d'huile végétale
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 888 kJ / 212.3 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 8.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Tajine de bœuf aux patates douces
4j 10 menit
Cholent d'hiver aux légumes et au bœuf
4h 30min
Brioche suisse béchamel-saumon
2h
Café à l'amande
25min
Rassolnik (soupe de cornichons)
1 Std. 20 Min
Poulet à la jamaïcaine
1 Std. 40 Min
Pain complet, pâte à tartiner et boulettes de poulet
2h
Bulgogi de bœuf
1h 25min
Pains du Sud en 2 façons
1h 25min
Tajine d'agneau sucré (m'rozia)
3h 15min
Roulé de crêpe au chocolat (FR)
30min