Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g vin roșu
- 70 g zahăr brun
- 1 băț de scorțișoară
- 50 g brandy
- 50 g lichior de portocale tip Cointreau®
-
50
g vin de Porto, alb
lub 50 g Xeres - 2 portocale, sferturi
- Wartości odżywcze
- na 1 pahar
- Kalorie
- 564 kJ / 134 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Supă tradițională de pui, cu tăieței
1hod. 45min
Cuiburi de viespe cu șuncă și brânză
2 Std.
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Limonadă acidulată de lavandă
1sa 10 dk
Saltimbocca cu legume și Risotto Milanese
Brak ocen
Midii in zeamă de turmeric și ghimbir
Brak ocen
Salată de varză cu vinegretă de migdale și portocale
15 Min
Andive gătite la aburi, în marinadă de portocale
Brak ocen
Sos cu macrou afumat și năsturel
5 Min
Salată coleslaw
10 Min
Mini Focaccia cu oregano
3 godz. 40 min
Vin fiert, cu mere
25min