Urządzenia i Akcesoria
Pflaumen-Orangen-Konfitüre
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 Schraubgläser
Składniki
-
Orangenschale unbehandelt (1 x 4 cm)2 Streifen
-
Gelierzucker 2:1500 g
-
Pflaumen halbiert, entsteint850 g
-
Orangensaft150 g
-
neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett, siehe Tipp)5 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
17 mg
Białko
1 g
Kalorie
1729 kJ /
413 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
101 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Orangen-Konfitüre
30 min
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
30 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
35 min
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1 godz. 10 min
Brombeer-Cassis-Konfitüre
30 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Mirabellen-Apfel-Konfitüre
25 min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 min
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45 min