Aprikosen-Passionsfrucht-Konfitüre

4.3 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 Schraubgläser

Składniki

  • Passionsfrüchte (ca. 450 g), reif, Fruchtfleisch ausgekratzt
    8 - 10
  • Aprikosen entsteint, geviertelt
    450 g
  • Vanilleschote (opcjonalnie) Mark ausgekratzt
    1
  • Gelierzucker 2:1
    300 g
  • neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Sód 55 mg
Białko 5 g
Kalorie 3346 kJ / 800 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 191 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...