Mini-Brottorte mit Roastbeef und Senfcreme

Mini-Brottorte mit Roastbeef und Senfcreme

3.5 10 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
25 Stücke

Składniki

Brot-Torte
  • Wasser
    240 g
  • frische Hefe grob zerbröselt
    20 g
  • Öl zum Einfetten
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    300 g
  • Roggenmehl Type 1150
    150 g
  • Naturjoghurt
    100 g
  • Salz
    2 TL
  • Honig
    1 TL
  • Backmalz
    1 TL
  • Balsamico, hell
    2 EL
Füllung und Fertigstellung
  • Kapern abgetropft
    20 g
  • Cornichons abgetropft, in Stücken
    100 g
  • Eier hart gekocht, halbiert
    3
  • Schmand
    200 g
  • Mayonnaise
    150 g
  • Gurkenwasser
    15 g
  • körniger Senf
    20 g
  • Senf
    20 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Worcester-Sauce
    5 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    5 g
  • gemischter Blattsalat bunt
    1 Pck.
  • Roastbeef als Aufschnitt
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 385 mg
Białko 7 g
Kalorie 757 kJ / 181 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...