Urządzenia i Akcesoria
豆腐鮮蝦蕎麥湯麵
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 人份
Składniki
舒肥蝦仁
-
水2000 克
-
去殼蝦仁170 克
-
鹽¼ 茶匙
-
小蘇打粉2 小撮
湯底
-
新鮮香菇 切片30 克
-
薑 切絲2 克
-
昆布柴魚高湯 (詳見要訣)1000 克
-
清酒1 大匙
-
醬油20 克
-
味醂20 克
-
鹽1 茶匙
-
板豆腐 切丁(約1公分)120 克
煮麵和組裝
-
水1600 克
-
蕎麥麵200 克
-
青蔥 切蔥花1 支
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 人份
Sód
6339.6 mg
Białko
68.4 g
Kalorie
4516.8 kJ /
1079.5 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
160.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
養肌補帖
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan