Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- rock salt
- 6 fresh oysters, cleaned and shucked (see Tip)
- 1 oz fresh baby spinach
- 1 green onion, in pieces
- 2 tsp bread crumbs
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 tsp anise-flavored liqueur, e.g. Pernod
- 2 tsp lemon juice
- 1 - 2 tsp hot sauce
- ½ oz unsalted butter
- 1 lemon, in wedges, to serve
- Tabasco sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 301 kJ / 72 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
South Texas Carne Guisada
1h 20min
Oysters with lime granita
5min
Twice Baked Cheese Soufflés
1 godz. 25 min
Orange Liqueur Zabaglione
15min
Biltmore Lavender and Tellicherry Pepper Osso Buco
2h 45min
Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach
3 godz.
Macadamia Halibut with Mango Sauce
1h
Yucatan Style Sopa de Lima
40min
Mussels in Spicy Tomato Sauce
45min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40min
Ceviche
1h 10min
Spinach and Artichoke Dip
20min