Ceviz ve Havuçlu Ekmek

Ceviz ve Havuçlu Ekmek

5.0 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
15 dilim

Składniki

  • tereyağı kalıbı yağlamak için
  • yulaf gevreği kalıba ve ekmeğe serpmek için
  • buğday
    150 g
  • ekmek baharatı karışımı (opcjonalnie) (kimyon tohumu, rezene tohumu, anason, kişniş tohumu)
    2 tk
  • havuç küçük parçalara bölünmüş
    100 g
  • taze maya ufalanmış
    20 g
  • tam buğday unu
    350 g
  • ceviz
    100 g
  • su
    320 g
  • elma sirkesi
    1 yk
  • tuz
    1 ½ tk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dilim

Sód 239.5 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 706.7 kJ / 168.9 kcal
Tłuszcz 4.9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 27.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...