![Stir-fry Chayote Stir-fry Chayote](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3c72f18e5d9dea402e6401c21b53ab43/Derivates/cf9a89d5c9f81a7352aa40df88ad0fdb3edc66f5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallots
- 20 g garlic cloves
- 500 g chayote, peeled, thickest part of the core removed, cut in quarters that fit through feeder tube
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
- 20 g red curly chillies, cut in diagonal slices
- 2 cm galangal, bruised
- 2 fresh bay leaves
- 25 g dried shrimp, soaked to soften
- 20 g cooking oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 511 kJ / 122 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 821 mg
Alternatywne przepisy
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 Min
Stir-fry Chayote
25 Min
Sautéed Prawns
15 dk
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1 godz. 45 min
Garlic, olive oil and chilli spaghetti
30min
Hakka Rice Wine Chicken
1 godz. 25 min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 Min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 dk
Cantonese Steamed Fish
40 Min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 dk
Hand Ripped Cabbage
20 dk
Tomato-egg soup
20 dk