![Stir-fry Chayote Stir-fry Chayote](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3c72f18e5d9dea402e6401c21b53ab43/Derivates/cf9a89d5c9f81a7352aa40df88ad0fdb3edc66f5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallots
- 20 g garlic cloves
- 500 g chayote, peeled, thickest part of the core removed, cut in quarters that fit through feeder tube
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
- 20 g red curly chillies, cut in diagonal slices
- 2 cm galangal, bruised
- 2 fresh bay leaves
- 25 g dried shrimp, soaked to soften
- 20 g cooking oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 511 kJ / 122 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 821 mg
Alternatywne przepisy
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30min
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1h 45min
Pork Trotter Jelly
8h
Browned Turkey Strips
15min
Cream of Lotus
40 min
Olive Vegetable Rice
1 Std. 5 Min
Browned Beef Strips
15min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3h 15min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 Min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15min
Hand Ripped Cabbage
20 Min