![Carrot Rice Carrot Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fcf91a616cfeeeb580864a2d7b4562f2/Derivates/69cab07dbc7d67dfb25f897930e01c5934b81a85.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g carrots, peeled
- 80 g shallots
- 80 g ghee
- 1 cinnamon stick (4 cm length)
- 5 cardamom pods
- 2 star anise
- 5 cloves
- 600 g water
- 250 g evaporated milk
- 2 pandan leaves, tied into knot
- 1 - 2 tsp salt, adjust to taste
- 400 g Basmati rice, rinsed
- 50 g cashew nuts, toasted, to garnish
- 30 g raisins, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1985 kJ / 474 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 49 mg
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Chocolate Batik Cookies
45 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Steamed Chocolate Cake with Ganache
1h 35min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4hod. 20min
Ghee Rice
1h 15min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 min