Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g carrots, peeled
- 80 g shallots
- 80 g ghee
- 1 cinnamon stick (4 cm length)
- 5 cardamom pods
- 2 star anise
- 5 cloves
- 600 g water
- 250 g evaporated milk
- 2 pandan leaves, tied into knot
- 1 - 2 tsp salt, adjust to taste
- 400 g Basmati rice, rinsed
- 50 g cashew nuts, toasted, to garnish
- 30 g raisins, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1985 kJ / 474 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 49 mg
Alternatywne przepisy
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 Std. 20 Min
Strawberry Lemonade Mimosa
Brak ocen
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 Std. 30 Min
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
50min
Blueberry cheesecake ice cream
14h 35min
Cocoa Nib Chocolate Milk (Metric)
10 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 Min