Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
Base
- 150 g di farina tipo 00
- 70 g di burro a pezzi
- 20 g di Parmigiano Reggiano
- 40 g di acqua
Ripieno
- 4 - 5 fette di pane bianco in cassetta
- 200 g di mozzarella, sgocciolata e a fette sottili
- 300 g di ragù di carne (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1484.8 kJ / 354.9 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 250 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1 Std.
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2 godz.
Salsa di pomodoro (Bimby Friend)
1 godz. 20 min
Tagliatelle al ragù (Bimby Friend)
1 Std.
Crema di zucca e carote, polpette di vitello e contorno di topinambur
1 Std.
Besciamella
15 Min
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 15 min
Spaghetti con polpette al sugo (Bimby Friend)
45 min
Gnocchi di ceci al ragù
1 godz. 15 min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2 godz.
Arrosto di vitello con salsa all'arancia
1h 40min
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min