Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Canapés de gambas
- 150 g de gambas cocidas (peladas)
- 5 g de zumo de limón
- 150 g de queso cremoso
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 200 - 250 g de pan de molde (sin corteza)
Cóctel de arándanos
- 200 g de arándanos frescos
- 10 - 20 g de azúcar
- 5 g de zumo de limón
- 100 g de vino espumoso
- 250 g de vino espumoso muy frío
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1545 kJ / 369 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 710.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de café
5 min
Helado de vino con arándanos
9h 30min
Tarta de Cabrales y ricota
1h 10min
La conserva de atún
6h 30min
Helado de crema de leche
11h 30min
Bolitas de queso con frutos secos
30min
Gratén de patata y pescado
1h 10min
Sirope de frambuesas
1h 25min
Mimosa rosa
5 min
Pepi-gin con hierbabuena
5 min
Paté de champiñones y pipas de girasol
30min
Crema de mascarpone con manzanas caramelizadas
30min