Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de agua
- 6 manzanas reineta (aprox. 200 g/unidad)
- 6 cucharadas de azúcar moreno
- 50 g de vino dulce moscatel
- 2 yemas de huevo
- 50 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 14.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras en almíbar
1 godz. 40 min
Mermelada y jalea de manzana
2h 15min
Compota de manzanas y peras
20 dk
Peras con salsa de chocolate
1 godz. 45 min
Postre de pera y queso cremoso
20 dk
Compota a la antigua
2sa 30 dk
Postre de manzana con canela
20 dk
Peras con sirope de vino tinto (Cocción lenta)
5sa
Peras al vino tinto
3h 20min
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30 Min
Salsa de albahaca para pasta (pesto ligero)
5 menit
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50 dk