Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 sprigs fresh parsley, leaves only
- 8 sprigs fresh dill, leaves only
- 150 g dill pickled cucumbers cut into pieces, reserving pickling liquid
- 120 g carrot, cut into pieces
- 140 g celeriac, cut into pieces
- 100 g onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g rapeseed oil
- 100 g pork sausage, smoked, (Kielbasa), cut into slices, then into halves (see Tip)
- 250 g beef chuck steak, cut into pieces (2 cm)
- 200 g boneless pork shoulder, cut into pieces (2 cm)
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- 3 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 100 g ham smoked, cut into pieces (1 cm)
- 60 g tomato paste
- 100 g mushroom, in oil, cut into pieces
- 35 g pitted green olives, cut into halves
- ½ tsp ground black pepper
- 6 tbsp sour cream, to serve
- 6 slices lemon, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1312.3 kJ / 313.6 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1134.9 mg
Alternatywne przepisy
Beef Goulash Soup
1 Std. 15 Min
Liver Cake
1 Std. 50 Min
Zurich-style veal strips with potatoes
2 Std. 50 Min
Pork fillet with mustard
35min
Sauerkraut soup
50min
Baked Cabbage Pierogis
2 Std. 30 Min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 Std. 20 Min
Creamy turkey stew (TM6)
3h 50min
Rabbit stew
1 Std.
Seafood bisque
1 Std. 10 Min
Greek Style Beef Soup (Kreatosoupa) (TM6)
1 Std. 30 Min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 Std. 20 Min