Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 750 g pommes de terre à cuire, coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 1 - 2 gousse d'ail (opcjonalnie)
- 70 g de farine de blé, et 1-1½ c. à soupe si nécessaire
- 2 oeuf, de taille moyenne (53-63 g)
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- ¼ - ½ c. à café poivre moulu
- huile de friture
- 200 g de yaourt grec, pour le service
- de sucre glace, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1758 kJ / 420 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 455.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bols de petit-déjeuner roses aux baies
15 Min
Pâtes au citron et saumon fumé Deuxième bol
35 min
Dinde farcie, sauce aux canneberges
Brak ocen
Roulades de frittata
55 min
Beurre de culture
12 godz. 15 min
Terrine de betteraves et de fromage de chèvre
Brak ocen
Pain blanc vapeur
Brak ocen
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Goulasch
3h
Jus vert super boosté
Brak ocen
Kebabs de dinde épicés
1h
Fouetté crémeux à l'orange
10min