Fisktacos med coleslaw

Fisktacos med coleslaw

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 portioner

Składniki

Coleslaw
  • rödlök (valfritt)
    20 g
  • rödkål
    40 g
  • huvudkål
    40 g
  • morot i bitar
    1
  • äpple (valfri sort) i halvor
    ½
  • färsk persilja endast blad
    2 kvistar
  • havssalt efter smak
  • malen svartpeppar efter smak
  • cidervinäger
    1 msk
  • naturell yoghurt (se tips)
    1 msk
  • dijonsenap
    1 tsk
Fisk
  • vit fiskfilé i 4 cm strimlor
    400 g
  • kokosolja till stekning
    2 msk
  • smulblandning (se tips)
    3 msk
Bygg dina tacos
  • små gemsallader eller isbergssalladsblad
    4 - 6
  • avokado tärnad
    ½
  • körsbärstomat skivad
    10
  • färsk koriander endast blad
    4 kvistar
  • havssalt efter smak
  • malen svartpeppar efter smak
  • naturell yoghurt (se tips)
    2 msk
  • citron till servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 927.3 mg
Białko 50.4 g
Kalorie 2883 kJ / 686.4 kcal
Tłuszcz 43.7 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 17.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie