Fisktacos med japansk majonnäs

Fisktacos med japansk majonnäs

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portioner

Składniki

Japansk majonnäs
  • druvkärnolja
    250 g
  • äggulor
    2
  • cidervinäger
    2 tsk
  • risvinäger
    2 tsk
  • salt
    ½ tsk
  • wasabipasta
    ¼ tsk
Fisktacos
  • vitlöksklyftor
    2
  • färsk ingefära skalad och skuren i halvor
    3 cm
  • färsk dill bara blad
    5 kvistar
  • fisksås
    1 tsk
  • torkad malen gurkmeja
    1 tsk
  • torkade chiliflakes
    1 nypa
  • filé av vit fisk i bitar 7-8 cm (se tips)
    500 - 600 g
  • risvinäger
    60 g
  • socker
    40 g
  • vatten + extra 1 msk
    500 g
  • morötter i tunna strimlor
    2
  • vårlökar i tunna skivor
    2 - 4
  • rädisor i tunna strimlor
    4
  • tortillas (små)
    8
  • färsk koriander bara blad

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 821.9 mg
Białko 39.8 g
Kalorie 2165.3 kJ / 515.5 kcal
Tłuszcz 29.4 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 18.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie