Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 510 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie) -
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 250 g di farina integrale
- 150 g di farina di forza (o manitoba)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 12 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2026 kJ / 484.3 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1184.1 mg
Alternatywne przepisy
Pane morbido di farro
19h
Pane ai cereali
3h
Cracker al farro
2h
Impasto per pizza di segale
2 Std. 10 Min
Pane ai semi di girasole
22h
Pane di kamut e farro
4h
Piadina (vegan)
45 min.
Pane in cassetta semplice
19h
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24h
Impasto base per pane
1h
Pane semplice
4h
Impasto per pizza di Kamut®
2h