Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 510 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaino di malto in polvere (opcjonalnie) -
10
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 250 g di farina integrale
- 150 g di farina di forza (o manitoba)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 12 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2026 kJ / 484.3 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1184.1 mg
Alternatywne przepisy
Pagnotta rustica
3 Std.
Piadina (vegan)
45 min
Pane alle noci al Varoma
3h 30min
Impasto per pizza di Kamut®
2h
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3 Std.
Panini ai semi al Varoma
2h 30 min
Focaccia integrale con cipolle e peperoni
3 Std. 20 Min
Impasto per pizza di segale
2 Std. 10 Min
Focaccia integrale a lunga lievitazione
24h
Impasto base per pane
1 godz.
Pizza con salame piccante TM6
3h 30min
Focaccia cipolle e zucca
2h