Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herbed Butter
- ½ shallot
- 1 garlic clove
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 3 oz unsalted butter, softened
- 2 pinches salt
- 2 pinches ground black pepper
French Bistro Potato Salad & Steaks
- 4 fresh chives, cut into pieces (1 in.)
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 spring onions (approx. 1 oz), cut into pieces
- 2 oz extra virgin olive oil
- 1 oz red wine vinegar
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp salt, plus extra to season
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- 17 ½ oz boiling water
- 24 ½ oz baby gold potatoes, quartered
- 4 sirloin steaks (approx. 8 oz ea., 1½ in. thick), patted dry with paper towel
- vegetable oil, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2924 kJ / 700 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 575.8 mg
Alternatywne przepisy
Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle
35 min
Mushroom Herb Parboiled Rice
1h
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
15 Min
Frozen Yogurt Bark
6h 10min
Stuffed Peppers with Rice and Tomato Sauce
1h
Clam Boil
55 min
Poi
45 min
Chocolate and Caramel Millefeuille
3 Std. 50 Min
Soy Chicken with Bok Choy
40 min
Cucumber Salad with Dill and Yogurt Dressing (TM6)
10min
Sicilian Shrimp Salad
30 min
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20 min