Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 350 g water
- 1 tsp sugar
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - oil, for greasing
- 300 g semolina
- 300 g strong white bread flour, plus extra for flouring
- 2 tsp fine sea salt
Topping
-
100
g pecorino cheese, cut in pieces (3-4 cm)
lub 100 g Provolone (Italian cheese), cut in pieces (3-4 cm) - 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 tsp fine sea salt
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 tsp dried oregano
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2121 kJ / 507 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Burger with Melting Cheese Centre
45min
Butter Biscuits
50min
Chocolate Ice Cream
31h
Steamed Chocolate Cakes
25 min
Sangria
10 min
Aussie Potato Salad
1h 30min
Hot Dog Rolls
55min
Breakfast Eggs with Bacon and Roasted Peppers
35 Min
Mini Hamburgers
4 Std. 5 Min
Hot Dogs
35 Min
Coconut Milk Cocoa Custard (Dairy Free)
15min
Taiwanese Steamed Buns
2 Std. 45 Min