![Semolina Custard Dessert Pots Semolina Custard Dessert Pots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3DA5B4FB-FF31-43AF-ADAB-9B6DE7E07BAD/Derivates/e1ee8dfa-f9bf-4eb1-9919-8819ef79704e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sugar
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 100 g semolina
- 700 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp unsalted butter
- ground cinnamon, for dusting (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 876 kJ / 208 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rice Pudding
1 Std.
Christmas Upside Down Cake
1 Std. 10 Min
Baked Quince Crumble with Meadowsweet Ice Cream
4h 20min
Rice Pudding
55min
Danish Dream Cake
55min
Apple cake
1 Std.
Marble Cake
2h 10min
Red Grape and Olive Oil Cake
1h 40 min
Nectarine Poppy Seed Muffins
40min
Sweet Rice
1 Std.
Madeira Cake
1h 30min
Semolina custard
20min