Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 gramů vody
- 2 ½ čajové lžičky soli
- 200 gramů krup, středních
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 snítky máty
- ½ svazku petržele, čerstvé
- 500 gramů rajčat, napůl
- 1 polévková lžíce medu
- 5 polévkových lžic citrónové šťávy
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dušená mrkev
20 phút
Boršč aneb červená polévka
1 godz. 15 min
Jablkovo - mrkvový salát
10 Min
Cizrnová polévka se slaninou
40min
Eintopf se zelím a kroupami
1h
Kroupy s omáčkou z ricotty, květáku a mandlí
40min
Kadeřávek s pikantní zálivkou
15 min
Pohankové noky do polévky
40min
Těstoviny s ajvarem a se sýrem
25 Min
Jáhlová polévka se zeleninou
35 Min
Kroupy se žampióny
55 phút
Moravské zelí
25 Min