Naked-Erdbeer-Drip-Cake

Naked-Erdbeer-Drip-Cake

4.2 15 ocen
Przygotowanie 2 godz. 20 min
Czas całkowity 5 godz.
12 Stücke

Składniki

Rührteig
  • Mandeln, ungeschält
    200 g
  • Zartbitter-Kuvertüre grob gehackt
    50 g
  • Semmelbrösel fein
    50 g
  • Backpulver von Dr. Oetker
    2 TL
  • Zucker
    100 g
  • Vanillezucker (8 g), von Dr. Oetker
    1 Päckchen
    2 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • Eier (Größe M) zimmerwarm
    5
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Rum-Aroma von Dr. Oetker
    5 Tropfen
    1 EL Rum
Schoko-Obers-Füllung
  • Erdbeeren, gefriergetrocknet
    25 g
  • weiße Kuvertüre in Stücken
    300 g
  • Schlagobers
    150 g
  • Schlagobers kalt
    150 g
  • Sahnesteif (8 g), von Dr. Oetker
    1 Päckchen
  • Erdbeeren geputzt, halbiert
    75 g
Drip aus weißer Ganache
  • weiße Kuvertüre in Stücken
    125 g
  • Schlagobers
    60 g
Dekoration
  • Erdbeeren für die Dekoration
  • Gänseblümchen oder Zuckerblumen (von Dr. Oetker), für die Dekoration
  • Baiser oder Macarons, für die Dekoration

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 170 mg
Białko 10 g
Kalorie 2352 kJ / 562 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...