Naked Cake mit Himbeeren und Ganache

Naked Cake mit Himbeeren und Ganache

4.3 19 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 10 godz. 15 min
12 Stücke

Składniki

Feines Schokoladenbiskuit (am Vortag zubereiten)
  • Weizenmehl, glatt Type W480
    95 g
  • Maisstärke
    30 g
  • Kakaopulver (Backkakao)
    25 g
  • Backpulver
    ¾ TL
  • Eier (Größe M)
    4
  • Zucker
    150 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Butter in Stücken
    30 g
Zartbitter-Ganache (am Vortag zubereiten)
  • Zartbitter-Kuvertüre in Stücken
    200 g
  • Schlagobers, 36% Fett
    300 g
Tränke und Fertigstellung (am nächsten Tag)
  • Zucker
    60 g
  • Wasser
    60 g
  • Himbeergeist
    60 g
  • Ribiselgelee glatt gerührt
    4 EL
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Himbeeren
    375 g
  • Staubzucker

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 463 kcal / 1938 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 99 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...