Anghinare în ulei

Anghinare în ulei

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g

Składniki

  • oțet de vin
    750 g
  • vin alb, sec
    250 g
  • sare
    1 lingură
  • inimi de anghinare, proaspete (aprox. 50 g fiecare)
    10 - 12
  • căței de usturoi
    1 - 2
  • foi de dafin proaspete
    2
    2 foi de dafin, uscate
  • pătrunjel uscat
    3 prize
  • rozmarin uscat, mărunțit
    1 priză
  • piper negru boabe
    10
  • ulei de măsline extravirgin plus 1-2 linguri pentru a acoperi inimile de anghinare dacă este nevoie
    80 g
  • apă

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 50 grame

Sód 745.3 mg
Białko 2 g
Kalorie 614 kJ / 147 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...