![Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole (TM5) Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0bc86208002760c8b257277080300fc7/Derivates/e44b079e08bf2601c59ad57894d1bbf907ce6b32.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrots, peeled
- 40 g gram flour
- 1 medium egg
- 1 tsp fine sea salt
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, seeds removed, cut in pieces, plus extra thinly sliced for serving
- 1 - 2 avocados, ripe (approx. 275 g), cut in pieces
- ½ Tbsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g tomato, halved, deseeded, diced (5 mm)
- ½ bunch fresh coriander, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 957.9 kJ / 228.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 660.3 mg
Alternatywne przepisy
Honey and herb pork loin
4h 10min
Enchilada Lettuce Wraps
35min
Pumpkin Pie
5h
Supplì (Roman Rice Croquettes)
50min
Coconut cake
1 Std. 20 Min
Snow Cocktail
15 min
Beef burgers with cheese filling
40 min
Classic Egg and Cress Sandwiches
35min
Pulled Pork Buns
6 Std. 20 Min
Potato goulash
1 godz.
Sandwiches with Spinach Pesto
1 Std. 55 Min
Spiced Roast Beef with Sun-dried Tomato Potato Purée and Red Wine Sauce
14h 30min