![Flourless Gianduja Cake Flourless Gianduja Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/318c232456a1fc3145a27701eae3683c/Derivates/4c0bd2b70a46ca96372f3cd64d76adaab91c127b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gianduja Cake
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 200 g blanched hazelnuts
- 80 g cornflakes, gluten free
- 200 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- ½ tsp fine sea salt
- 6 large eggs, separated
- 200 g caster sugar
- 4 Tbsp almond liqueur
Ganache
- 300 g double cream
- 200 g hazelnut chocolate spread
- 160 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 40 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3219.7 kJ / 769.5 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 340.5 mg
Alternatywne przepisy
Chai Vanilla Mocktail
45 Min
Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam
1 Std.
Black Bean Houmous with Maize Chips
1 Std. 15 Min
Amaranth Crispbread
1 Std. 15 Min
Caramel Pecan Macarons
2 godz. 15 min
Lemon Curry Lava Cakes
3h
Buckwheat Crispbread
1 Std. 30 Min
Celeriac Remoulade (TM5)
10min
Carrot Oat Energy Balls
50 min
Mushroom and Parmesan Risotto
40 Min
Classic Banana Bread
1 Std. 25 Min
Cherry Crumble Cake
1 Std. 45 Min