Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gianduja Cake
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 200 g blanched hazelnuts
- 80 g cornflakes, gluten free
- 200 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- ½ tsp fine sea salt
- 6 large eggs, separated
- 200 g caster sugar
- 4 Tbsp almond liqueur
Ganache
- 300 g double cream
- 200 g hazelnut chocolate spread
- 160 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 40 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3219.7 kJ / 769.5 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 340.5 mg
Alternatywne przepisy
Five-cheese Quiche with No Added Sugar Fig Jam
Brak ocen
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
35 min
Apple cake
1h
Apple Buckle Cake (TM6)
2h
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1h 25min
Rich Tomato Sauce
30 min
Neapolitan Pizza
9 Std.
Classic Banana Bread
1h 25min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Chocolate Guinness® Cake
2u. 5min
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h