Urządzenia i Akcesoria
Flourless Gianduja Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 slices
Składniki
Gianduja Cake
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing200 g
-
blanched hazelnuts200 g
-
cornflakes gluten free80 g
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets200 g
-
fine sea salt½ tsp
-
large eggs separated6
-
caster sugar200 g
-
almond liqueur (opcjonalnie)4 Tbsp
Ganache
-
double cream300 g
-
hazelnut chocolate spread200 g
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets160 g
-
unsalted butter diced40 g
-
fine sea salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
340.5 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
3219.7 kJ /
769.5 kcal
Tłuszcz
58.5 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
30.6 g
Węglowodany
50.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pistachio Macarons with Pistachio Ganache
2 Std. 30 Min
Vegan Porridge with Fruits and Cinnamon
15 Min
Strawberry Layer Cake
2 Std.
Surimi Stick Salad
15 Min
Black Forest Gateau
45 Min
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
17 Std. 15 Min
Egg White Chocolate Cake
50 Min
Almond and Vanilla Dessert Cake
2 Std.
Cranberry, Lemon and Almond Cake (egg, dairy and gluten free)
2 Std. 25 Min
Monkey Bread (Małpi Chlebek)
3 Std.
Pistachio Cupcakes
40 Min
Pistachio and White Chocolate Cookies
50 Min