Kimchi mac&cheese

Kimchi mac&cheese

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porties

Składniki

  • Cheddar kaas in stukken gesneden
    250 g
  • water (zie variatie)
    1200 g
  • zout
    1 tl
  • droge pasta, type macaroni (zie tip)
    320 g
    320 g korte pasta, gedroogd, elk type
  • olie
    1 tl
  • groene ui groene en witte delen, in stukken gesneden
    100 g
  • knoflookteentjes
    3
  • gehakt vlees elke soort (bv. varkensvlees, rundvlees, kip of gemengd) (zie tip)
    300 - 500 g
  • olie
    20 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
    20 g
  • bloem
    20 g
  • melk
    250 g
  • kimchi sap (zie tip)
    100 g
  • misopasta
    25 g
    20 g Dijon mosterd
  • sojasaus
    20 g
  • bruine suiker
    1 el
  • kimchi in stukken gesneden
    150 g
  • panko paneermeel om te bestrooien
    4 el
  • sesamzaad (opcjonalnie) om te bestrooien
  • lente-ui gehakt, om te bestrooien

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1193.4 mg
Białko 32.3 g
Kalorie 2895.3 kJ / 692 kcal
Tłuszcz 38.5 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Węglowodany 53.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...