Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g unsalted butter, diced, frozen
- 300 g all-purpose flour, plus extra to dust
- 90 g ice cold water
- ½ tsp salt
Toppings
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 350 g zucchini, unpeeled, ends removed (2-3 zucchini)
-
350
g plum tomatoes, whole (see Tip)
lub 350 g plum tomatoes, type Roma, whole - 190 g sun-dried tomatoes, in oil, drained
- 30 g water
- 2 green onions, cut into pieces
- ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 pinch black pepper, ground
- olive oil, to brush
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1786.3 kJ / 428.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 310.9 mg
Alternatywne przepisy
Potato cakes
45min
Stuffed vegetables
1h 20min
Stuffed Vegetables
1h 20min
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25 min
Steamed White Bread
2 godz.
New potato and asparagus salad with dill pesto
40min
Shacha Sauce
1 godz. 10 min
Colored Eggs
40min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 Min
Mantou Buns with Soya Milk
1 godz. 35 min
Persimmon Pudding
2 godz. 10 min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min