Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten

Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten

4.7 47 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porties

Składniki

  • gele ui in tweeën gesneden
    70 g
  • knoflookteentjes
    2
  • verse bladpeterselie alleen de blaadjes
    1 takje
  • verse basilicum alleen de blaadjes, plus extra voor de garnering
    1 takje
  • verse rode peper ontpit indien gewenst
    ¼ - ½
  • zongedroogde tomaten
    100 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
    30 g
  • kippenborst filet, zonder vel in stukken gesneden (2-3 cm)
    500 g
  • room, 35% vet
    250 g
  • water
    350 g
  • witte wijn
    80 g
  • kippenbouillonpasta (zie tips)
    1 el
  • pasta, droge type, penne
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 885.9 mg
Białko 40 g
Kalorie 2954 kJ / 703.3 kcal
Tłuszcz 33.7 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Węglowodany 56.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...